CARA FORMAT WINDOW 7 (I)


                 salam,untuk enty arini saya akan ajar cara format/install window 7 ..sperti yang anda tahu kebanyakan pngguna menggunakan window 7 sebagai daily user n kbykan pengguna suka kan window 7 dari window vista.cara memasang window 7  sama macam memasang window vista,yaaaa.........amat senag dan mudah di install ke dalam komputer anda,oky saya akan ajarkan cara-cara mefomat n meinstall kn window 7 ini.......step by step tgok betol-betol tauuuu :: nak tahu lebih tetang window vista klik cni yew :: window 71-Pilih bahasa, negara dan keyboard input.

2-Tekan install now untuk memulakan proses install windows.

3-Proses setup bermula.

4-Terima syarat dan tekan next.

5-Pilih option upgrade jika anda mahu upgrade dari vista kepada seven. Untuk membuat installation bersih, pilih custom (advanced).

6-Sebelum install windows, anda harus membuat partition terlebih dahulu. Tekan butang New kemudian set 15000 MB (15 gig) misalnya.

7-Windows akan membuat satu partition lebih untuk kegunaan sistem.

8-Ada 5.4 gig lagi ruang bebas dan anda boleh buat satu lagi partition dengan menekan butang New.

9-Untuk memformat mana2 partition, tekan butang format. Segala data yang tersimpan dalam partition tersebut akan hilang.

10-Pilih partition yang anda hendak install windows. Dalam kes ini, pilih partition 2 yang mempunyai ruang sebanyak 14.5 gig.

11-Proses mengumpul maklumat dan installation bermula.


Continueee Next Topik :: Install Window 7Thank lot To ::  JOM PHP \ SiOOLAN Comunity

Thank you...^_^

0 komen dak cute:

sila komen yew

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...